Šolske potrebščine bodo odpuščeni delavci le stežka nabavili. Foto: MMC RTV SLO
Šolske potrebščine bodo odpuščeni delavci le stežka nabavili. Foto: MMC RTV SLO
Dobrodelna akcija za delavce Preventa
Vsaka pomoč bo dobrodošla. Foto: MMC RTV SLO
Akcija za Preventove delavce na Koroškem

Pobudo za veliko dobrodelno akcijo za zbiranje šolskih potrebščin in prostovoljnih prispevkov za otroke delavcev Preventa, ki so ostali brez zaposlitve, je dal 1. program Radia Slovenija, podprla pa sta jo tudi Rdeči križ in Karitas. Akcija 'Pomagajmo delavcem Preventa' je potekala ves dan, od 8. do 19. ure, postavljene pa so bile tri stojnice: pred centrom Mercator v Slovenj Gradcu, pred centrom Tuš na Ravnah na Koroškem in v strogem središču Radelj ob Dravi.

O propadu Preventa in socialni bombi na Koroškem so govorili tudi v oddaji informativnega programa Studio ob 17-ih.

Stiska več kot tisoč delavcev je namreč vsak dan hujša, saj bodo do prvih denarnih nadomestil več kot tri mesece brez plače. Na to je opozoril tudi župan Slovenj Gradca Matjaž Zanoškar, ki od vlade zahteva oblikovanje intervencijskega zakona za pomoč Koroški. Občina bo sicer za denarne pomoči socialno najbolj ogroženim namenila skoraj 50.000 evrov in zato zmanjšala sredstva za plače v občinski upravi.

V zadnjih dneh sta delavcem pakete razdelila tudi Rdeči križ in Karitas, številni brezposelni starši pa ne vedo, kje vzeti denar za nakup šolskih potrebščin, ki jih potrebujejo njihovi šoloobvezni otroci. Ocena stroškov nakupa potrebščin za otroka se giblje okoli vrednosti 260 evrov. Ker bodo delavci brez sredstev predvidoma tudi septembra, so na Rdečem križu in Karitasu že odprli posebna računa, da bi pridobili čim več sredstev in tako pomagali čim večjemu številu delavcev tudi v naslednjem mesecu.

Rdeči križ Slovenije za pomoč delavcem podjetja "Prevent" zbira prostovoljne prispevke na transakcijski račun :

TRR 03100-1111112208, sklic 937043, pripis "Prevent"

.

Darovalci lahko prispevek nakažejo tudi na Slovensko Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana,

TRR: 02140-0015556761, namen: Pomagajmo preživeti, sklic: 00 9300

Akcija za Preventove delavce na Koroškem