Kaže, da DeSUS ne namerava več popuščati pri kadrovskih zadevah. Foto: MMC RTV SLO
Kaže, da DeSUS ne namerava več popuščati pri kadrovskih zadevah. Foto: MMC RTV SLO
Prazniki za morebitno koalicijo delovni

Predsedniki strank Borut Pahor (SD), Gregor Golobič (Zares), Karl Erjavec (DeSUS) in Katarina Kresal (LDS) bodo o kadrovskih zadevah znova govorili v ponedeljek ali pozneje naslednji teden. Kot poroča Radio Slovenija, kaže, da bodo dodatna usklajevanja glede vodenja resorjev potrebna predvsem med Pahorjem in Erjavcem.

DeSUS vztraja pri državotvornem ministrstvu
DeSUS naj bi namreč vztrajal pri enem izmed državotvornih ministrstev, torej zunanjem, notranjem, obrambnem ali pravosodnem.

Po neuradnih podatkih, ki jih navaja Radio Slovenija, naj bi bila formula razdelitve resorjev sicer dogovorjena: SD-ju naj bi pripadlo osem ministrstev, Zaresu štirje, DeSUS-u trije, LDS-u pa dva. To pomeni, da naj se število resorjev glede na prejšnji mandat ne bi povečalo.

V začetku tedna po napovedih čistopis vsebinskega dela pogodbe
Kljub temu bo zakon o vladi eden prvih, ki bo romal v DZ, saj bodo, če gre soditi po besedah prvega moža SD-ja, nekatera ministrstva združili, oblikovati pa bo treba tudi ministrstvo za Slovence po svetu.

Že v začetku prihajajočega tedna naj bi bil pripravljen tudi končni čistopis vsebinskega dela koalicijske pogodbe, ki bo nato predstavljen tudi širši javnosti. Svoje mnenje o njem bodo morali podati tudi organi strank morebitne prihodnje koalicije.

Prazniki za morebitno koalicijo delovni