Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vodenje stranke do januarja letos, ko je vajeti DeSUS-a od Erjavca prevzela zdaj že nekdanja predsednica Aleksandra Pivec, je po Polnarjevem mnenju zelo pomembno prispevalo k temu, da je prišlo do krizne situacije v stranki.

Kriza "ni več latentna, ampak je že akutna". To po njegovih besedah pomeni, da je obstoj stranke resno ogrožen. "Sem zelo zadržan in zelo skeptičen, ali je Erjavec pravi človek, da lahko to situacijo preseka," je Polnar še dejal za STA.

DeSUS: možnost preoblikovanja vlade

Vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša je sicer v torek povedal, da bodo na pogovor o viziji povabili vse tri evidentirane kandidate za predsednika stranke. Ob Erjavcu sta to še Srečko Felix Krope in Dominik Šteiner. Jurša si želi, da bi se poslanci poenotili v podpori enemu kandidatu, enotne podpore pa naj bi si želel tudi Erjavec, oziroma bi po neuradnih informacijah to, da je ne bi dobil, lahko vplivalo tudi na njegovo odločitev o umiku kandidature.

Erjavec izjav za medije kljub pristanku na kandidaturo, h kateri so ga spodbudili v gorenjskem pokrajinskem odboru stranke, za zdaj ni dajal.