Erjavec naj bi motilo, da stvari v koalicijski pogodbi še niso dorečene, a razlog zna biti v vabljivejšem komisarskem mestu. Foto: BoBo
Erjavec naj bi motilo, da stvari v koalicijski pogodbi še niso dorečene, a razlog zna biti v vabljivejšem komisarskem mestu. Foto: BoBo


Novico je za časnik Večer potrdil poslanec Franc Jurša. "Drži, popoldne mi je predsednik povedal, da odstopa od kandidature," je dejal. Razlogi so po poročanju Gregorja Drnovška za TV Slovenija to, da se premalo ve o vsebini koalicijske pogodbe, v pogodbi pa tudi še niso zapisane njihove zahteve glede pokojnin. Prav tako se še vedno ne ve, kdo vse bo novo koalicijo sploh sestavljal.
"V petek bomo podprli kandidata za vodenje državnega zbora, ki ga bo predlagal SMC," je še povedal Jurša in dodal, da ne ve, kdo to bo. "To ne pomeni, da se ne bomo več pogajali za vstop v vlado," je še izpostavil.
Kot predsednik državnega zbora bi se moral Erjavec takoj ukvarjati tudi z občutljivim vprašanjem potrditve mandata Janezu Janši, kakršen koli izid bi že bil pri tem vprašanju, pa bi bila po njegovem mnenju za to kriva stranka DeSUS.
Zato je popoldne Miru Cerarju predlagal, da sami predlagajo svojega kandidata za predsednika DZ-ja. DeSUS ga bo pri glasovanju podprl, potem ko bo koalicijska pogodba podpisana in bo jasno, kdo vse bo del koalicije, pa naj se vodilna mesta ponovno razdelijo. Erjavec je sicer v torek povedal tudi, da ga zanima komisarsko mesto. Ali se bo raje potegoval za mesto v Bruslju, pa bo jasno kmalu.