V zavodu in centrih pri svojem delu uporabljajo različne vizualne pripomočke, ročne lutke, igrače, instrumente ter gibalne in didaktične rekvizite. "Donacija nam bo omogočila nakup sicer nedosegljivih in nadstandardnih učnih pripomočkov, s katerimi bodo strokovni delavci pomoč lahko izvajali učinkoviteje in na zabavnejši način. Verjamemo, da se bo z novimi pridobitvami povečala in izboljšala tudi motivacija otrok in da bodo naši cilji na področju razvoja govora, jezika in poslušanja hitreje in lažje dosegljivi," so besede direktorja Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana Borisa Černilca ob prejemu donacije povzeli v sporočilu za javnost.

Prejemniki donacije ob tem poudarjajo, da novi učni pripomočki ne bodo pripomogli le k optimalnemu razvoju sluha, govora, jezika in komunikacije njihovih varovancev, ampak bodo lahko posredno poskrbeli tudi za njihovo čim bolj enakovredno vključevanje v širšo družbo. Ena izmed vizij zavodov je namreč tudi sprejemanje drugačnosti in medsebojno spoštovanje, so zapisali v sporočilu za javnost.

V Sloveniji živi okoli 1500 gluhih ljudi. V zavodih in centrih skrbijo za optimalen razvoj sposobnosti na vseh področjih njihove osebnosti, s posebnim poudarkom na razvoju sluha, govora, jezika in komunikacije.

Lidl je denar podaril v okviru letne dobrodelne donacije Deluxe. "Vsekakor je ta donacija vsako leto nekaj res posebnega, saj z njo zadovoljujemo potrebe ustanov in zavodov ter uresničujemo njihove želje, da lahko pri svojem delu postanejo še boljši in tako na bolje spreminjajo tudi življenja tistih, pred katerimi leži še vsa prihodnost," so o donaciji povedali v Lidlu.