Zemljišče ob Parmovi ulici je veliko 11.000 kvadratnih metrov. Foto: MMC RTV SLO
Zemljišče ob Parmovi ulici je veliko 11.000 kvadratnih metrov. Foto: MMC RTV SLO

Javno odpiranje ponudb, ki so prispele, bo v četrtek, zato podrobnosti še niso znane. Zemljišča med Parmovo in Kurilniško ulico so sicer namenjena gradnji džamije, izhodiščna cena za 11.000 kvadratnih metrov zemljišča pa je bila 4,568.328 evrov. Cena ne vključuje davka na promet z nepremičninami.

Porić je dejal, da je islamska skupnost prek odvetniške pisarne Mira Senice in odvetnikov oddala ponudbo za odkup zemljišča, na katerem bi se gradila džamija. V svoji ponudbi so ponudili en evro več kot je bila za zemljišče postavljena izhodiščna cena. Dodal je, da v večini evropskih držav verske skupnosti za gradnjo verskega objekta zemljišče dobijo za simbolično ceno enega evra, žal pa to v Sloveniji ni bilo mogoče.

Odpiranje ponudb bo v četrtek ob 10.00, pogodbo pa je treba skleniti v 15 dneh, so pojasnili na Mestni občini Ljubljana, pravni posel pa bo veljal šele po potrditvi v mestnem svetu.

V skladu z osnutkom podrobnega prostorskega načrta za islamski versko-kulturni center ob Parmovi ulici, naj bi bil glavni objekt visok do 12 metrov, molilnica do 24 metrov, minaret pa najverjetneje 40 metrov. Islamska skupnost bo arhitekturno rešitev poiskala na natečaju, gradnja centra pa se bo najverjetneje začela leta 2009.