Cekuta zatrjuje, da se ga dogajanje v aferi Patria sploh ne tiče. Foto: MMC RTV SLO
Cekuta zatrjuje, da se ga dogajanje v aferi Patria sploh ne tiče. Foto: MMC RTV SLO
Cekuta najel kredit, Patria bila porok?
Cekuta za MMC o kreditih in Patrii

Kot je iz svojih virov izvedel novinar TV Slovenija Matej Hlebš, naj bi šlo za približno pol milijona evrov. Čeprav naj bi banka od Cekute vračilo denarja zahtevala že lani, pa naj Cekuta do danes ne bi odplačal niti centa. Cekuta, čigar porok naj bi bila kar finska Patria, je prve navedbe o posojilu že zanikal.

Domnevno posojilo Cekute pri eni izmed avstrijskih bank naj bi te dni odkrili avstrijski kriminalisti, ki naj bi zdaj preiskovali, zakaj je Cekuta potreboval posojilo v višini okoli pol milijona evrov in to v obdobju, ko je od Patrie prek dunajskega posrednika Riedla prejel že 340.000 evrov. Avstrijski preiskovalni organi zadeve Patria načelno ne komentirajo, v Sparkasseju na avstrijskem Štajerskem, kjer naj bi Cekuta najel to posojilo, pa domnevnega slikarjevega dolga ne potrdijo niti ga ne zanikajo: "Podatkov o domnevnih strankah zaradi bančne tajnosti ne posredujemo."

Cekuta je v torek - takrat so v javnost prišli podatki, da naj bi najel celo 1,4-milijonsko posojilo - za MMC vse zanikal: "To je popolnoma nova zadeva, ne, ne vem ničesar o tem."

V Patrii so na vprašanje, ali lahko potrdijo oziroma zanikajo, da so Cekuti porok pri katerem koli posojilu, za TV Slovenija sporočili, da tega žal ne morejo komentirati.

Več o tem preberite:
Cekuta o dolgu ne ve ničesar

Zanimivo je, da Cekuta po spletnem portalu nepremičnine.net zdaj prodaja vilo in večje zemljišče v Zaloški Gorici. V spletnem oglasu sicer ni poimensko omenjen kot ponudnik, a je iz telefonskih številk v oglasu razvidno, da anonimni "zasebni ponudnik" ni nihče drug kot celjski slikar Jure Cekuta. To, da Cekuta prodaja nepremičnine - vilo za 2,1 milijona evrov in zemljišče za 460.000 evrov - bi lahko kazalo na to, da slikar nujno potrebuje denar, morebiti prav za vračanje posojila, domneva novinar Hlebš.
Cekuta najel kredit, Patria bila porok?
Cekuta za MMC o kreditih in Patrii