Po njegovih besedah je novi, popravljeni proračun narejen po meri opozicije. Foto: MMC RTV SLO
Po njegovih besedah je novi, popravljeni proračun narejen po meri opozicije. Foto: MMC RTV SLO

Izolski župan bo v petek na izredni seji občinskega sveta svetnikom pred njihovim odstopom ponudil sprejetje novega občinskega proračuna.

"Proračun bomo dali še enkrat na mizo in svetnikom ponudili možnost, da ga pred odstopom sprejmejo," je pojasnil . Po njegovih besedah je novi, popravljeni proračun narejen po meri opozicije in je zdaj v njihovih rokah. "Zdaj to ni več naš, ampak njihov proračun," je še dejal.

Izolski podžupan Darko Grad je ob tem pripomnil, da so v popravljenem proračunu upoštevane vse bistvene pripombe opozicije in da v njem ni spornih projektov. "V njem ni nobenih županovih projektov," je dodal. Grad meni, da je v tem trenutku pomembno le, da bo Izola začela delovati normalno, nesprejetje proračuna pa lahko po njegovih besedah
privede do katastrofe.

V petek bo sicer potekala izredna seja izolskega občinskega sveta, na kateri naj bi občinski svet sprejel odstop opozicijskih svetnikov. Kot je znano, gre za svetnike SD-ja, LDS-a, Liste Izola zbudi se, DeSUS-a, Mladi za Izolo in svetnika Aleksandra Kreblja. Klokočovnik sicer pravi, da sam ni odgovoren za nastalo situacijo, zato ne namerava odstopiti.

Svetnik liste Izolani Slavko Samotorčan, ki je svoj odstop podal že 16. maja, pri čemer ga je pogojeval z enako odločitvijo ostalih svetnikov, je prepričan, da so nove volitve občinskih svetnikov neizogibne, toda še bolj kot to Izola po njegovem mnenju potrebuje pogoje za kolikor toliko normalno delovanje ustanov, inštitucij, zavodov, društev in posameznikov.