Kaj bo s koalicijo? Foto: MMC RTV SLO
Kaj bo s koalicijo? Foto: MMC RTV SLO
Janez Janša na Twitterju
Janez Janša na Twitterju. Foto: Twitter

iz koalicije na odločitev Zorana Jankovića o vstopu v boj za predsednika PS-ja so pričakovani: dogovorili smo se za sodelovanje, če Janković ne bo vodil PS-ja.

V Državljanski listi so ponovili svoje jasno stališče. "Državljanska lista ne sodeluje in nikoli ne bo sodelovala s strankami, ki jih vodijo posamezniki, obremenjeni s korupcijo. V primeru izvolitve Zorana Jankovića za predsednika Pozitivne Slovenije bo Državljanska lista reagirala hitro in odločno," je poudaril predsednik stranke Gregor Virant.

Poslanec DL-ja Marko Pavlišič je na Twitterju zapisal: "Katera koalicijska usklajevanja? Katera koalicija?" Medtem ko je poslanka Katarina Hočevar za STA zatrdila, da je to dogajanje slab signal za vlado in mednarodne finančne trge ter znak politične nestabilnosti v državi. Če bo Janković zmagal na volitvah za predsednika PS-ja, to po njenih besedah pomeni konec te vlade.

Jurša upa na dogovor
Podobnega mnenja so tudi v DeSUS-u. Vodja poslanske skupine Franc Jurša je za MMC povedal, da ga Jankovićeva odločitev ni presenetila. Je pa do kongresa po njegovih besedah še kar nekaj časa in "se lahko marsikaj zgodi. Upam, da se bosta Janković in Bratuškova dogovorila in da si bosta stvari razdelila."

Sicer pa je spomnil, da so predstavniki koalicije pred sklenitvijo sporazuma govorili o tem, da v koaliciji ne bodo sodelovali, če bo PS vodil Janković, zato "njegovo predsedovanje pomeni razpad koalicije in posledično po mojem mnenju tudi predčasne volitve".

Lukšič: PS-ju želim obilo modrosti
Igor Lukšič
, predsednik tretje koalicijske stranke SD, same kandidature Jankovića ne vidi kot težavo. "Problem utegne postati stranka PS, če ga na kongresu izvoli za svojega predsednika. Kongresu PS-ja želim obilo državniške modrosti, ko bodo članice in člani glasovali, naj mislijo na Slovenijo, in ne na privatne posle," je dodal.

Poslanci PS-ja molčijo
Poklicali smo tudi nekaj PS-jevih poslancev, a nihče ne želi komentirati odločitve nekdanjega predsednika Zorana Jankovića. "Kandidatura sama po sebi za državo in koalicijo ne pomeni še nič," je dejala Janja Klasinc.