Janša pravi, da obtožnega predloga še ni prejel. Foto: MMC RTV SLO
Janša pravi, da obtožnega predloga še ni prejel. Foto: MMC RTV SLO
Janša še ni prejel obtožnega predloga

Predsednik SDS-a Janez Janša se je med obiskom v Štorah v okviru predvolilne kampanje namreč odzval na včerajšnjo odločitev ljubljanskega okrajnega sodišča, da bodo obtožni predlog v zadevi Patria vročili petim obdolžencem. Ob tem je izrazil upanje, da tekst, ki ga ima, vendarle ni enak tistemu, ki mu ga bodo poslali s sodišča, saj gre za nekaj, kar je slabše od političnega konstrukta in v sramoto slovenskemu pravosodju.

Kot je znano, je okrajno sodišče v petek opravilo preizkus obtožnega predloga ter odredilo njegovo vročitev vsem obdolžencem. Gre za obtožni predlog, ki je bil na sodišče vložen zoper pet oseb - domnevno zoper Janeza Janšo, Toneta Krkoviča, Jožeta Zagožna, Walterja Wolfa in Ivana Črnkoviča.

Podpredsednik sodišča Matjaž Voglar je zapisal, da v skladu z določili 10. člena sodnega reda drugih obvestil ne bodo posredovali, dokler o vloženem obtožnem predlogu ne bodo obveščeni obdolženci.

Obtožni predlog zoper omenjene je vrhovno državno tožilstvo na ljubljansko okrajno sodišče vložilo 6. avgusta letos. Po poročanju tednika Mladina vrhovno državno tožilstvo Janšo obtožuje poskusa sprejemanja daril za nezakonito posredovanje. Vsi razen Wolfa, ki se na vložitev obtožnega predloga še ni odzval, so navedbe iz obtožnice, katere vsebino je objavil omenjeni tednik, odločno zavrnili. Ob tem so izrazili ogorčenje nad dejstvom, da je časnik objavil vsebino obtožnice, ki je sami nimajo.

Janša še ni prejel obtožnega predloga