Kacin meni, da se vlada obnaša zelo arogantno. Foto: RTV SLO
Kacin meni, da se vlada obnaša zelo arogantno. Foto: RTV SLO
Anton Rop
Rop je spomnil na odstavitve direktorjev najboljših družb. Foto: EPA

Kacin je dejal, da se vlada obnaša, kot da je državo, institucije in kadre dobila v trajno last in ne zgolj v upravljanje.

Vlada želi prevzeti medije
Najspornejši se mu zdita ukinitev komisije za preprečevanje korupcije in strateški interes vlade po prevzemu medijev. Kacin meni, da je povezava med prodajo Mercatorja in prevzemom Dela jasna.

Leto kadrovskih frustracij
Rop pa meni, da je bilo lansko leto v znamenju rekordnega zadolževanja, v višini dodatnih 600 milijard tolarjev, pospešenega razslojevanja, odpuščanj, afer, arogance, samozadostnosti in neučinkovitosti.

Rop meni še, da je bilo lansko leto leto kadrovskih frustracij, kar se je pokazalo ob odstavitvah direktorjev najboljših podjetij, in visokih uradnikov uprave, tožilstva in policije.

SNS se obrača proti vetru
Rop je pojasnil, da s Socialnimi demokrati v DZ-ju dobro sodelujejo, v zadnjih mesecih pa se spreminjajo tudi razmere v SNS-u. Ta je bila na začetku mandata usklajena z vladno koalicijo, zdaj pa se z znižanjem podpore vladi obrača proti vetru.

Kacin je kljub kritikam naštel nekaj dobrih potez vlade, na primer poenostavitev upravnih postopkov, omejevanje plač direktorjev v javnem sektorju in znižanje notarskih tarif.