Foto:
Foto:

Kos je v odzivu na torkov javni dvom novinarjev Televizije Slovenija o legitimnosti njegovega imenovanja za vodjo komisije za preprečevanje korupcije tudi opomnil, da sodba zoper njega še ni pravnomočna, kot trdijo novinarji, in da nikdar ne bo.

Tomaž Ranc pred sodiščem ni še niti enkrat, kaj šele dvakrat, kot trdijo podpisniki, dokazal, da je bil nadzor nad njegovimi klici leta 1999 nezakonit in neupravičen. To mu bo uspelo, če bo civilna sodba v njegovo korist kdaj postala pravnomočna, je zapisal Drago Kos.

Sicer pa bi bilo skrajno čudno, če bi sodba zoper Kosa kdaj postala pravnomočna, saj nekaj, česar ni, ne more postati pravnomočno. Pomisleke novinarjev o njegovi kandidaturi bi po Kosovem mnenju verjetno odpravil podatek, da je ljubljansko okrožno tožilstvo že leta 2000 zavrglo ovadbo zoper njega in s tem zavrnilo očitke o njegovem nezakonitem delu v tej zadevi.

Igračkanje z neresnicami ter zanemarjanje nespornih dejstev in ustavnih načel do danes ni bila značilnost slovenskega novinarstva. Kljub javnemu pozivu pa iskreno upam, da bo tako tudi ostalo, zaključuje Kos.