Katarina Kresal je zadovoljna z uspehi preventivnih akcij. Foto: MMC RTV SLO
Katarina Kresal je zadovoljna z uspehi preventivnih akcij. Foto: MMC RTV SLO

Po njenem mnenju to pomeni, da je nenehno opozarjanje, da bo policija neusmiljena do pijanih voznikov, padlo na plodna tla, je povedala ob današnji akciji Naj se ne zgodi v Novem mestu. Na Dolenjskem stanje v prometu po njeni oceni ni tako slabo kot drugod, v letošnjem letu so doslej imeli le eno smrtno žrtev.
Dodala je, da je na slovenskih cestah še vedno preveč predrznosti, hitre vožnje in precenjevanja lastnih sposobnosti, na področjih preventive in opozarjanja motoristov pa bosta ministrstvo za notranje zadeve in policija okrepila delo. Vsi udeleženci v prometu se morajo zavedati, da imajo v rokah lastna in tuja življenja, opozarja ministrica.
Pred letoma je na slovenskih cestah umrlo 214 ljudi, lani pa 138, je navedla. Ker je bilo letos že nekoliko več prometnih nesreč kot v istem lanskem obdobju, na kar sta po njenem vplivala januar in februar, ki sta z lepim vremenom motoriste predčasno zvabila na ceste, pa je treba smernico upadanja prometnih nesreč s smrtnim izidom ohraniti in izboljšati, pri čemer Kresalova upa, da jim bo to tudi uspelo.