Jazbinšek nastopa tudi na prihajajočih lokalnih volitvah na listi Zelenih Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny
Jazbinšek nastopa tudi na prihajajočih lokalnih volitvah na listi Zelenih Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Marko Weilguny
Jazbinšek o Jankovićevem županovanju

V tem mandatu je piar bistveno močnejši od realnih dosežkov trenutnega župana Ljubljane Zorana Jankovića, je v spletni klepetalnici MMC-ja dejal Miha Jazbinšek.

Županu Jankoviću Jazbinšek, ki v mestnem svetu Ljubljane zastopa Zelene Slovenije, očita, da mu obljubljenih projektov ni uspelo izpeljati, da pa jih mediji kljub temu predstavljajo kot uspešno opravljene. Prav tako ga skrbi zadolženost MOL-a. "Popolnoma jasno je, da je zadolženost MOL-a individualni projekt župana Jankovića," je še povedal v klepetu Jazbinšek, ki bo na letošnjih lokalnih volitvah kandidiral za ljubljanskega župana.

Vsebino celotnega klepeta si lahko ogledate tukaj.

Referendum: Nagajanje ali slab programski načrt?
Janković vsem pobudnikom zbiranja podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o prostorskem načrtu očita nabiranje političnih točk v predvolilnem obdobju. Na te očitke Jazbinšek odgovarja, da je čas zbiranja podpisov posledica dela in odločitev župana in njegove liste v mestnem svetu. "Timing referenduma za ali proti prostorskemu načrtu diktira župan Janković," Jazbinšek zavrača županove očitke.

Sicer pa Jazbinšek še pove, da mestni svet sploh ni obravnaval osnutka prostorskega načrta in da ga je lista Zorana Jankovića le izglasovala. Zato je prepričan, da bi bilo načrt treba vrniti v obravnavo v mestni svet v obliki osnutka.

Uspeh na volitvah?
Mestni svetnik Zelenih Slovenije je še prepričan, da bo v Ljubljani za izvolitev župana potreben drugi krog. Meni, da je mogoče premagati tudi trenutnega župana Jankovića, saj ta nima takih rezultatov. O njih pove naslednje: "Da bo popolnoma jasno - noben njegov projekt ni končan."

Pozdravlja tudi več kandidatov, ki se bodo potegovali za mesto župana. To se mu zdi prav in v pogovoru, ki si ga lahko ogledate v videu ob članku, nenastopanje LDS-a na volitvah za župana Ljubljane s svojim kandidatom ocenjuje kot "politično smrt".

Kakšna bo Ljubljana v prihodnje?
Sicer pa je v pogovoru v spletni klepetalnici povedal še, da se mu zdi gradnja velikih stanovanjskih kompleksov včasih bolj namenjena gradbenim podjetjem kot stanovalcem, da se mu mestna kartica urbana zdi nezakonita in je precej kritičen do projekta gradnje v Stožicah.

Za Ljubljano pa sicer vidi lepo prihodnost. Toda na poti do te lepe prihodnosti v očeh Mihe Jazbinška stoji prav sedanji župan Zoran Janković.

Jazbinšek o Jankovićevem županovanju