Bojan Šrot je zadovoljen z doseženim izidom. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Šrot je zadovoljen z doseženim izidom. Foto: MMC RTV SLO
V Celju zmagal Šrot

Andreja Rihter je razočarana nad nizko udeležbo.

"Seveda smo zadovoljni s takim rezultatom, hkrati pa se zahvaljujemo volivkam in volivcem," je bil po volitvah zadovoljen Bojan Šrot. Na vprašanje, ali že razmišljajo o koaliciji, je Šrot odvrnil, da za zdaj še ne, da pa si želi enake koalicije, kot je bila že zadnja dva mandata, in sicer poleg osrednjega SLS-a še stranki SD in SDS.
"Vendar, kot je navada, po volitvah vse stranke in nestrankarske liste povabim na pogovor in jih vprašam, kakšni so njihovi cilji in njihove prioritete v prihodnjih štirih letih, in se tudi na podlagi tega odločam o koaliciji," je pojasnil že tretjič izvoljeni celjski župan. Po njegovih besedah so v Celju znani po tem, da ne oblikujejo strogo koalicije in opozicije, temveč poskušajo mesta v občinskih odborih in nadzornih svetih deliti po volilnih izidih.
Lepo vreme odgnalo volivce
Šrotova najbližja zasledovalka iz tabora SD-ja Andreja Rihter je po objavi izidov najprej obžalovala nizko volilno udeležbo, za katero je bilo po njenem prepričanju krivo lepo vreme. "Po koncu preštevanja glasov pričakujemo okoli 11 odstotkov osvojenih glasov, ocenjujem pa, da se bodo razmere v mestnem svetu spremenile, saj smo osvojili manj glasov kot pred štirimi leti. Vendar se bomo še naprej trudili konstruktivno sodelovati in si prizadevali za cilje, ki smo jih obljubljali. To pa je zmanjšanje nezaposlenosti in večje sodelovanje z gospodarstvom," je obljubila Rihterjeva.
Ali bodo v prihodnje v koaliciji ali opoziciji, tako Rihterjeva, pa bodo pokazali jutrišnji pogovori z županom.

V Celju zmagal Šrot