Lukšič trdi, da izstop DeSUS-a iz koalicije ni pustil nikakršnih posledic. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Lukšič trdi, da izstop DeSUS-a iz koalicije ni pustil nikakršnih posledic. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Vlada prvič brez DeSUS-a

Ministri so pred sejo vlade zatrdili, da bo ta še naprej delovala učinkovito kljub pretresom, ki jih je doživela v zadnjem obdobju. Ministrico za lokalno samoupravo Dušo Trobec Bučan je namreč zamenjal Boštjan Žekš, temu pa je sledil še odhod DeSUS-a iz vlade, ki pa ni vplival na kadrovsko sestavo vlade.

Tudi sicer je minister za šolstvo Igor Lukšič prepričan, da odhod DeSUS-a iz vlade ni pustil nobenih posledic. Meni, da se je minister za okolje Roko Žarnić odločil prav, ker je kljub temu ostal v vladi, saj je kot posameznik prevzel odgovornost, da zasede ta položaj.

Radićeva o odstopu za zdaj ne razmišlja
"Pričakujem, da se iz tega obdobja na neki način izvlečemo še močnejši. Želel bi si toliko mirnega obdobja, da bi lahko predloge, ki sem jih snoval, realiziral v dobro zdravstvenega sistema oziroma vseh, ki ga bomo uporabljali," pa je dejal minister za zdravje Dorjan Marušič.

Minister za kmetijstvo Dejan Židan je dejal le, da pričakuje, da bo vlada kljub nekaterim spremembam delala dobro, učinkovito in v korist Slovenije. "Ne, za zdaj ne, imam še preveč dela," pa je ministrica za gospodarstvo Darja Radić odgovorila na vprašanje, ali morebiti razmišlja o odstopu z ministrskega položaja.

Vlada prvič brez DeSUS-a