David Antolovič. Foto: Policija
David Antolovič. Foto: Policija

"Vodenje Uprave kriminalistične policije po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije Senada Jušića z današnjim dnem začasno prevzema Matjaž Jerkič, dosedanji pomočnik direktorja. Upravo kriminalistične policije bo Jerkič vodil do imenovanja novega direktorja uprave," so v sporočilu za javnost sporočili z Generalne policijske uprave.

"David Antolovič pa je zaradi delovnih potreb in zagotavljanja nemotenega, smotrnejšega in učinkovitejšega opravljanja nalog premeščen v vodstvo policije, kjer bo opravljal naloge svetovalca generalnega direktorja policije za področje gospodarske in korupcijske kriminalitete, ki je ena od prednostnih nalog policije," so še navedli. Po poročanju Dnevnika in N1 pa naj bi Antolovič pisarno dobil na Policijski upravi v Celju.

Antolovič je bil z mesta pomočnika direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) sicer že premeščen v času tretje Janševe vlade.

V torek pa je potekala primopredaja v centru za varovanje in zaščito. Bojan Oman je moral oditi s čela centra, njegovo vodenje pa je začasno prevzel dozdajšnji Omanov pomočnik Tomaž Brezic.

 Foto: BoBo
Foto: BoBo

MNZ s sindikatoma podpisal sporazum o premestitvah policistov iz schengenskega območja

Notranji minister Boštjan Poklukar je s policijskima sindikatoma podpisal sporazum o razreševanju položaja uslužbencev policije v okviru prilagajanja delovanja policije po vstopu Hrvaške v schengensko območje.

Na ministrstvu so spomnili, da se v policiji po vstopu Hrvaške v schengen uvaja kadrovska in organizacijska prilagoditev dela. Sporazum omogoča postopno prilagajanje delovanja slovenske policije, kot to predvideva strategija dela in organizacije slovenske policije po vstopu Hrvaške v schengensko območje.

Sporazum ureja tudi položaj uslužbencev policije, ki delo nadaljujejo v novoustanovljenih organizacijskih enotah ali bodo premeščeni v druge organizacijske enote. Pri premestitvah se v čim večji meri upoštevajo želje oz. prošnje zaposlenih, kot so jih izrazili v spletnih vprašalnikih oz. individualnih pogovorih, so pojasnili na ministrstvu.

Podpredsednik Sindikata policistov Slovenije Adil Huselja je pojasnil, da gre za približno 1300 schengenskih policistov, ki so bili večinoma premeščeni na policijske postaje za izravnalne ukrepe, zdaj pa se začenjajo še postopki premeščanj na druge policijske postaje v notranjosti države.

Huselja je ocenil, da je sporazum dober in bo omogočal premestitve v skladu s potrebami policije in hkrati z upoštevanjem osebnih okoliščin policistov.

Poklukar je ob tem izrazil zadovoljstvo, da zaradi premestitev ni nihče izgubil službe in se ob tem ni zgodil odliv kadrov v druge notranje varnostne sisteme.

Minister je s predsednikom Policijskega sindikata Slovenije Rokom Cvetkom in Huseljo ob tem podpisal še aneks številka 3 h kolektivni pogodbi za policiste, ki ureja izplačila ur za delo v stalnih organih sindikata.

Po podpisu se je predstavnikoma sindikatov še zahvalil za konstruktivno in tvorno sodelovanje.

Menjava na čelu kriminalistov