Mitja Gaspari ne želi jasno povedati, ali na pomlad odhaja iz vlade. Foto: RTV SLO
Mitja Gaspari ne želi jasno povedati, ali na pomlad odhaja iz vlade. Foto: RTV SLO

V pogovoru za POP TV je dejal, da bi rad videl boljše funkcioniranje določenih stvari v vladi. Dodal je, da se v vladi o nekaterih stvareh govori, ko te še niso dovolj dobro domišljene ter niti niso dogovorjene znotraj vlade. Javnost zaradi tega po njegovem mnenju brez potrebe dobi občutek slabe organizacije.

Bo spomladi zapustil vlado?
Na vprašanje, ali spomladi odhaja v službo na Evropsko centralno banko, je Gaspari odgovoril, da gre za zelo zanimivo zaposlitev, vendar pa je ta trenutek v Sloveniji toliko izzivov, da bi težko ocenil, kaj je bolj zanimivo.

O ugibanjih o ukinitvi službe za razvoj, ki jo vodi, je Gaspari dejal, da bi z ukinitvijo privarčevali le za ministra in njegovega državnega sekretarja. Po njegovem mnenju gre zgolj za trenutni vzgib, ki pa vsebinsko nima veliko teže.

Minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari naj bi, kot je pred dnevi zapisal požareport.si, kmalu zapustil Pahorjevo vlado, če mu bo uspelo zasesti položaj podpredsednika Evropske centralne banke s sedežem v Frankfurtu. Gaspari je pred časom lobiral tudi za mesto prvega slovenskega veleposlanika v OECD-ju, vendar je Pahor to po pisanju omenjenega medija ustavil, ker naj bi Gasparija potreboval v Sloveniji. Tokrat pa naj bi mu Pahor celo pomagal, da bi prišel v Frankfurt.