Občina bo pomagala poplavljencem v višini 30 odstotkov škode. Foto: MMC RTV SLO
Občina bo pomagala poplavljencem v višini 30 odstotkov škode. Foto: MMC RTV SLO

Svetniki so sprejemali zaključni račun proračuna za leto 2010. Občina je lani porabila 402 milijona evrov, prihodki pa so znašali 373 milijonov evrov. MOL je tako zadolžen za dobrih 132 milijonov evrov.

Nejasna slika Stožic?
Podporo zaključnemu računu, ki so ga svetniki sicer sprejeli, so odrekli svetniki iz vrst NSi-ja, Zelenih Slovenije in SDS-a, predvsem zaradi, po njihovem mnenju, premalo jasne slike o projektu Stožice in stopnje zadolženosti občine. Zofija Mazej Kukovič (SDS) je spomnila na obljubo župana Zorana Jankoviča, da "Stožice ne bodo nič stale", kar je župan zavrnil, saj naj bi bile Stožice v dokumentu omenjene 48-krat, občina pa "ne želi ničesar skriti". Utemeljitve opozicijskih svetnikov je označil za posledico nepoznavanja računovodstva in zakonodaje.

Svetniki so izglasovali tudi soglasje k prodaji zemljišč v katastrski občini Karlovško predmestje in dopolnili odlok o razglasitvi Tivolija, Rožnika in Šišenskega hriba za naravno znamenitost. Vanj so vključili možnost razlastitve lastnikov nepremičnin na tem območju, če bi bilo treba zavarovati javno korist ohranjanja narave zavarovanega območja.