Foto:
Foto:
Khol: Otroški vrtci in šole so za slovensko manjšino pomembnejši od dvojezičnih krajevnih tabel.

Kholova izjava, da Slovenija ni pogodbenica avstrijske državne pogodbe (ADP), ni točna, saj je Avstrija, kot dodaja zunanje ministrstvo, Sloveniji priznala nasledstvo številnih pogodb, sklenjenih z nekdanjo Jugoslavijo.

Državni sekretar za Slovence po svetu Franc Pukšič je za časnik Delo povedal, da Avstrija z neupoštevanjem 7. člena ADP-ja sama sebi postavlja vprašanje, ali je sploh še država. Državnost Avstrije namreč temelji prav na tej pogodbi, še dodaja.

Khol: Slovenija ni naslednica SFRJ-ja
Po besedah vodje avstrijskega parlamenta Andreasa Khola Slovenija ni pogodbenica avstrijske državne pogodbe od leta 1991 naprej. Slovenija je nova država, Jugoslavije ni več, zato ni njena pravna naslednica, je dejal.

Zanikal je tudi protiustavnost dejstva, da na Koroškem ne stojijo dvojezični napisi. Avstrijski politik v pogovoru za časnik Delo meni, da so otroški vrtci in šole za slovensko manjšino pomembnejši od dvojezičnih krajevnih tabel.

Avstrijski veleposlanik v Sloveniji Valentin Inzko je dejal, da so pogodbeniki ADP-ja morali biti leta 1945 v vojni s Hitlerjem in v prohitlerjevski koaliciji.