Razpis za generalnega direktorja zavoda je bil v uradnem listu objavljen 30. marca. Foto: RTV SLO
Razpis za generalnega direktorja zavoda je bil v uradnem listu objavljen 30. marca. Foto: RTV SLO

Svet se je za Rojca odločil med tremi kandidati, prijavljenimi na razpis. 36-letni Rojc, magister elektrotehnike in ekonomije, je do zdaj služboval kot direktor družbe Mladinska knjiga Sarajevo.

Poleg Rojca sta se za položaj potegovala še Ana Žličar, vodja plansko-analitske službe inštituta, in direktor javnega podjetja Komunala Trebnje in predsednik občinskega odbora SDS-a Jože Povšič. Rojc je prepričal 9 od 15 svetnikov, Žličarjeva 3, trije pa so oddali prazne glasovnice.

Rojc je po zaključku glasovanja povedal, da si želi predvsem, da bi se inštitut kar najhitreje preselil v novo stavbo, med prioritete vodenja inštituta pa uvrstil izboljšanje motivacije zaposlenih. Za delovno mesto se je odločil, ker v tem vidi osebni izziv.

Za generalnega direktorja zavoda je lahko imenovan kandidat z univerzitetno izobrazbo in najmanj petimi leti delovnih izkušenj z organizacijo, vodenjem in upravljanjem. Kandidati so morali predstaviti tudi program dela in vizijo razvoja zavoda.

Zdajšnjemu generalnemu direktorju Onkološkega inštituta Zvonimirju Rudolfu štiriletni mandat poteče junija letos, že pred časom pa je napovedal, da se ne bo potegoval za novega.