Predvideni začetek gradnje je v drugi polovici leta 2026, končanje gradnje celotnega kampusa pa v prvi polovici leta 2033. Foto: BoBo
Predvideni začetek gradnje je v drugi polovici leta 2026, končanje gradnje celotnega kampusa pa v prvi polovici leta 2033. Foto: BoBo

Predmet projektnega dela natečaja je bila zasnova kampusa Zaloška, ki bo s kampusoma Vrazov trg in Korytkova zaokrožena celota medicinske fakultete. Na lokaciji kampusa Zaloška so predvideni inštitut in katedra za mikrobiologijo in imunologijo, center za družinsko medicino, center za baromedicino, inštitut in katedra za patologijo, medicinsko študijsko središče ter inštitut za zgodovino medicine, je razvidno iz natečajnega besedila.

Gregor Trplan in Mojca Gužič Trplan s sodelavci, konzultanti in izvedenci bosta za prvo mesto prejela nagrado v višini 22.000 evrov. Ocenjevalna komisija je zapisala, da ta elaborat odlikuje premišljena in celovito skladna urbanistična, arhitekturna, oblikovna in tehnološka zasnova, ki najbolj celostno odgovarja na zahteve natečajne naloge.

Projekt je po navedbah fakultete zelo kompleksen, saj bo najprej treba pridobiti gradbeno dovoljenje z upoštevano gradnjo v fazah.

Z izgradnjo kampusov Vrazov trg, Zaloška in Korytkova je predvideno povečanje vpisnih mest na študijska programa medicina in dentalna medicina ter obenem implementacija digitalizacije pedagoških, raziskovalnih in strokovno-zdravstvenih procesov z enotnim informacijskim sistemom, so na začetku leta pojasnili predstavniki ljubljanske univerze.