Foto:
Foto:

Obe strani sta na sodišču predstavili svoje argumente, sodnik Riccardo Merluzzi pa je 16. december določil za datum nadaljevanja razprave. Kakih odločitev ni bilo.

Tožbo je sprožila skupina varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke.V njej več kot 700 varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke zahteva vračilo svojih prihrankov z obrestmi v skupni vrednosti več kot 10 milijonov evrov. Postopek bi se moral nadaljevati že prejšnji ponedeljek, vendar so ga zaradi stavke italijanskih sodnikov prestavili za en teden.

Zamuda zaradi zahteve odvetnikov tožene strani
Postopek se je začel 30. septembra lani, a so obravnavo na zahtevo odvetniške pisarne Volli preložili na 1. junij letos. Odvetniška pisarna je namreč trdila, da tožena stran ni pravočasno prejela obvestila o tožbi, do velike zamude pri izročitvi obvestila pa je prišlo zaradi določil meddržavne pogodbe med Slovenijo in Italijo.

Enkrat je sodišče že zavrnilo hrvaške varčevalce
V NLB-ju pravijo, da nikakor niso pravni nasledniki pogodbenih razmerij Ljubljanske banke, ki se nanašajo na obveznosti iz naslova neizplačanih deviznih vlog hrvaških varčevalcev. Tržaško sodišče pa je že marca 2002 zavrnilo zahtevo skupine 176 hrvaških varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke, ki jih predstavlja Božidar Vukasović, da bi tržaški podružnici NLB-ja zasegli 1,65 milijona evrov sredstev.