Cesta na Mangartsko sedlo. ki je poleti priljubljena med kolesarji in pohodniki, je bila zaradi snega na cestišču zaprta. Foto: MMC RTV SLO
Cesta na Mangartsko sedlo. ki je poleti priljubljena med kolesarji in pohodniki, je bila zaradi snega na cestišču zaprta. Foto: MMC RTV SLO
Promet
Gost promet z zastoji se zaradi konca poletnih počitnic nadaljuje. Foto: BoBo
V hribih je že sneg

Poletje se resnično končuje. Najvišje slovenske vrhove je že pobelil sneg, jutranje temperature pa so tudi po nižinah redko kje presegle 10 stopinj Celzija.

Cesta čez Magartsko sedlo, katerega nadmorska višina je 2055 metrov, je bila zaradi snega na cestišču zaprta. Za torek pa vremenoslovci v gorah ne napovedujejo novega snega.

Še naprej bo hladno
Po nižinah bo zjutraj sprva delno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, v vzhodnih krajih bodo manjše plohe, nekaj sonca pa bo na Primorskem. V severni in severovzhodni Sloveniji ter v višje ležečih krajih bo pihal severni do severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9 stopinj Celzija, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Spremljete razmere na cestah in vremensko napoved z MMC-jem.

V sredo in četrtek bo pretežno jasno, z jutranjo meglo po nižinah. V petek bo pretežno oblačno s padavinami, ki bodo do večera ponehale.

Poletne počitnice in poletje se sicer končujejo, gneča na cestah pa se nadaljuje. Na Hrvaškem je bil promet tako povečan proti Sloveniji. Večinoma zaradi dopustnikov, ki so se vračali domov. Na t.i. istrskem ipsilonu je bil zastoj proti mejnim prehodom Sečovlje in Dragonja popoldne dolg okoli 10 kilometrov. Promet pa je na Hrvaškem trenutno povečan na avtocesti Bregana-Lipovac proti Bregani.

Predor Šentvid je bil zaprt zaradi vzdrževalnih del
V Sloveniji pa so daljši zastoji nastajali predvsem na primorski avtocesti med priključkoma Vrhnika in Logatec proti Kopru, na gorenjski avtocesti proti Jesenicam in na ljubljanski obvoznici.

Do 16. ure je bil zaradi rednih vzdrževalnih del zaprt predor Šentvid in tudi zato je bil promet na ljubljanski obvoznici povečan. Zaradi strateškega foruma na Bledu pa je na cesti med Letališčem Jožeta Pučnika in Bledom vozilo več vozil s prednostjo in nastajale so občasne mobilne zapore.

V hribih je že sneg