Foto: BoBo
Foto: BoBo

V stranki Naša dežela so zelo zadovoljni, da jim je v relativno kratkem času uspelo zbrati veliko podpisov, ki jim omogočajo vstop v volilno tekmo. To po mnenju predsednice stranke Aleksandre Pivec kaže, da so dobro organizirana stranka, spomnila je, da stranko Naša dežela gradijo že več kot leto dni. V tem času so po njenih besedah vzpostavili močno terensko mrežo z več kot 2500 člani stranke in več kot sto lokalnimi odbori. Politična stranka lahko sicer vloži listo kandidatov v posamezni volilni enoti s podpisi najmanj 100 volivcev.

Pivec je poudarila, da v predvolilno tekmo vstopajo z močnim vsebinskim programom. Med najpomembnejšimi vrednotami stranke je poudarila spoštovanje drugačnosti, med ključnimi cilji pa iskanje kompromisnih rešitev in pogledov na vsebinska vprašanja ter učinkovit izhod iz covidne krize na vseh področjih. Ob tem je spomnila, da je epidemija covida še dodatno razgalila ranljivost nekaterih področij, med drugim zdravstva, sociale, gospodarstva, pa tudi razvoja podeželja in kmetijstva.

V predvolilnem boju bodo v Naši deželi posebno pozornost namenili ranljivim skupinam, med katerimi je Pivec poleg kmetov in upokojencev izpostavila tudi mlade, "ki si želijo obravnave pomembnih vsebinskih vprašanj za svoje življenje in delo". V stranki si želijo tudi čim večjega vstopa žensk v politiko, zato se bodo posvetili tudi njim.

V tem trenutku pa še ni sprejela dokončne odločitve, kje bo kandidirala, je pa potrdila, da ne bo na Ptuju. Podpise volivcev bodo zbirali do 24. marca, ko bodo vložili tudi kandidatno listo. Imajo pa kandidate v vseh 88 volilnih okrajih, je poudarila.

Sodelovanje s trenutnimi poslanci DeSUS-a?

Po volitvah pa bo stranka "pristopila k pogovorom s tistim, ki mu bo predsednik države podelil mandat za sestavo vlade". "Če ne bomo mogli uskladiti svojih vsebinskih pogledov in programskih ciljev, se bomo pogovarjali z vsemi naslednjimi," je poudarila.

Stranka se o morebitnem sodelovanju pogovarja tudi s poslancema poslanske skupine DeSUS-a Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom. Po besedah Pivec, sicer nekdanje predsednice DeSUS-a, so pogovori v sklepni fazi. "Če bosta želela prestopiti v Našo deželo, sta dobrodošla in so jima vrata odprta," je še poudarila Pivec.