Nevrologija naj bi se selila spomladi. Foto: MMC RTV SLO
Nevrologija naj bi se selila spomladi. Foto: MMC RTV SLO
Zofija Mazej Kukovič
Mazej Kukovičeva poudarja, da je ministrstvo zbralo najcenejšega ponudnika. Foto: www.eu2008.si
Nevrologijo bo opremil Unicredit leasing

Sklep o izbiri ponudnika je ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič že podpisala. Ob tem je napovedala, da je mogoče, da bodo pogodbo podpisali že 18. avgusta. Do konca februarja leta 2009 bi tako lahko dobavili še to opremo (ostala bo dobavljena na podlagi prejšnjih razpisov). Po njenih besedah bi lahko selitev v novo kliniko sledila spomladi prihodnje leto.

Država prihranila 40.000 evrov
Ministrica je spomnila, da je postopek podaljšal prav Unicredit leasing s pritožbo na revizijsko komisijo. Ta je pritrdila ministrstvu, da ponudba ni bila popolna. Unicredit leasing, ki se je za posel boril z SKB leasing, je moral zato ponudbo izpopolniti.

"Za približno 40.000 evrov, kolikor je ta cena danes nižja, in ob potrebnih tehnoloških dopolnitvah, imamo danes izbor," je dejala Mazej Kukovičeva, ki pa "glede na izkušnje v Sloveniji, kjer je to zelo popularno" ne izključuje možnosti pritožbe. Pri tem je poudarila, da so izbrali cenejšega - o tem je odločala posebna komisija - in da so postopki potekali tako, kot morajo.

Stroški za nevrološko kliniko: 7,097.201 evrov (brez DDV-ja)
Glede na predvideno investicijo so po njenih besedah prihranili. Stroški opreme, vključno s stroški leasinga, za nevrološko kliniko skupaj znašajo 7,097.201 evrov (brez DDV-ja).

Nevrologov naj bi bilo v Sloveniji dovolj
Ministrica je ob tej priložnosti povedala še, da je danes v Sloveniji 80 nevrologov, od tega 39 v Ljubljani in 195 psihiatrov. Kot trdi, ima zagotovilo strokovnega direktorja nevrološke klinike Davida B. Voduška, da je dovolj en nevrolog na približno 25.000 prebivalcev, 80 nevrologov pa je za Slovenijo primerno število. Nekih evropsko primerljivih podatkov sicer ni.

Nevrologijo bo opremil Unicredit leasing