Naj odstopijo od zahteve po reviziji razpisa za nakup operacijskih miz, je družbi Mollier predlagal tudi predsednik Janez Drnovšek. Foto: RTV SLO
Naj odstopijo od zahteve po reviziji razpisa za nakup operacijskih miz, je družbi Mollier predlagal tudi predsednik Janez Drnovšek. Foto: RTV SLO
Onkološki inštitut
Na Onkološkem inštitutu se zaradi zavlačevanja ob nakupu novih operacijskih miz ne morejo preseliti v nove prostore. Foto: RTV SLO
Janez Drnovšek
Drnovšek je k rešitvi zapleta že pozval družbo Mollier, opozoril pa je tudi ministrstvo za zdravje. Foto: Reuters

Če bi Mollier odstopil od svoje zahteve po reviziji postopka izbire dobavitelja za nakup operacijskih miz, bi se lahko Onkološki inštitut v nove prostore vselil že konec leta, vendar se družba na ministrstvo še ni obrnila.

Trenutno teče postopek na Državni revizijski komisiji, v tem času pa niso možne nobene druge aktivnosti. Ministrstvo bo tako počakalo na odločitev komisije.

Sicer pa je ministrstvo objavilo razpis za nabavo opreme za Onkološki inštitut v višini 1,3 milijarde tolarjev. Nabava naj bi vključevala splošno in pisarniško opremo, serijsko splošno opremo, splošno medicinsko opremo in specialno medicinsko opremo za objekta D in E. Rok za oddajo ponudbe je 26. junij.

Direktor Molliera na sprejemu pri Drnovšku
Direktor Molliera Roman Šumak je na sprejemu pri predsedniku države Janezu Drnovšku opozoril na nepravilnosti v dosedanjih postopkih razpisov za medicinsko opremo. Razpisi naj bi vedno favorizirali ene in iste ponudnike.

Šumak je pojasnil, da je bil v podobni situaciji že leta 2004, ko je Mollier od pritožbe odstopil, zato se mu ne zdi pravično, da je ves pritisk skoncentriran nanj.

Drnovšek: Ministrtsvo za zdravje ima še druge možnosti
Je pa predsednik Drnovšek pristojne na ministrstvu za zdravje opozoril še na eno možnost. Ministrstvo za zdravje namreč lahko na Državno revizijsko komisijo vloži zahtevek za izdajo sklepa o nezadržanju postopka oddaje predmetnega javnega naročila, kar so na ministrstvu storili že večkrat.

Če bi komisija zahtevek ugodno rešila, bi to pomenilo, da se pogodbe za nakup operacijskih miz lahko podpiše, Onkološki inštitut pa bi se lahko kar najhitreje preselil v nove prostore.