Zoran Janković: Če bo Grep zaprosil za podaljšanje pogodbenega roka za prevzem Stožic, bomo to mirno odobrili. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared
Zoran Janković: Če bo Grep zaprosil za podaljšanje pogodbenega roka za prevzem Stožic, bomo to mirno odobrili. Foto: MMC RTV SLO/Marjetka Nared

"Če bo Grep želel spremembo, mirno povem, da jo bomo odobrili," je po poročanju Dela dejal o mogočem podaljšanju pogodbenega roka za prevzem. Takšne vloge jim zasebni partner sicer še ni poslal, a je po sredinem začetnem tehničnem pregledu stadiona vendarle jasno, da je izdaja uporabnega dovoljenja do roka skoraj nemogoča, saj bo tehnični pregled dvorane ter vseh pripadajočih prometnih in zunanjih površin na vrsti šele 28. junija.

Konzorcij bank naj bi v teh dneh le odobril posojilo Grepu
Spomnimo, da je bilo v sredo na stadionu ugotovljenih več pomanjkljivosti, med drugim manjkajoči tlaki, sanitarna oprema, sedeži tribun, oprema za medije.

Poleg tega, ko gre za projekt Stožice, še vedno ostaja odprto vprašanje financiranja. Po Delovih neuradnih podatkih naj bi konzorcij bank z NLB-jem na čelu v teh dneh le odobril posojilo, s katerim bo mogoče poravnati stroške projekta, Grep pa bo lahko podizvajalcem poravnal tudi obveznosti, ki se gibljejo že v višini 50 milijonov evrov.

Janković in Kresalova na večerji o politiki, ne o Mecatorju?
Stožice pa niso edina tema, v zvezi s katero se te dni omenja ime ljubljanskega župana. V medijih namreč krožijo tudi zapisi o njegovem srečanju z ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal. Omenjena sta se v torek, torej dan pred koncem preiskave Zorana Jankovića v zadevi domnevno oškodovanje Mecatorja (župan je bil opran vseh sumov), dobila na večerji v ljubljanski restavraciji As.

Ministrica je v sredo dejala, da se je z Jankovićem zasebno srečala že večkrat in da se bo tudi v prihodnje, župan pa je za časnik Finance pojasnil, da je bil pogovor s Kresalovo politične narave.