Druga faza obnovitvenih del se bo na avtocestnem omrežju začela predvidoma v drugi polovici maja. Foto: MMC RTV SLO
Druga faza obnovitvenih del se bo na avtocestnem omrežju začela predvidoma v drugi polovici maja. Foto: MMC RTV SLO
Začetek obnovitvenih del na avtocestah

Na primorskem avtocestnem kraku med Ljubljano in Razdrtim sta dve avtocestni gradbišči, in sicer na odsekih Logatec-Unec in Postojna-Razdrto. Na dolenjski avtocesti je izvajalec del takoj po praznikih začel opravljati dela na odseku Malence-Višnja Gora.

V okviru prve faze spomladanskega dela obnovitvenih del se bo konec prihodnjega tedna začela še obnova predorov Golo rebro in Pletovarje na odseku štajerske avtoceste Slovenske Konjice-Dramlje, in sicer proti Ljubljani, saj so predorski cevi na drugi polovici avtoceste nadgradili z elektro- in strojno opremo lani jeseni.

Prometnoinformacijski center za državne ceste je dosegljiv po telefonski številki 1970 ali na spletnem naslovu www.promet.si

Dars, d. d., je zapore oziroma obnovitvena dela razdelili po petih krakih (ljubljanski obroč, gorenjski, primorski, štajerski in dolenjski krak), pri čemer na vsakem kraku praviloma sočasno ne bodo potekala obnovitvena dela na več kot dveh lokacijah oz. v dveh zaporah. Glede na predvidene prometne obremenitve, bodo izvajalci, razen na primorskem kraku, večino del izvajali tudi v poletnih mesecih, ko so obremenitve manjše, kar posebej velja za ljubljanski cestni obroč ter štajerski in dolenjski avtocestni krak.

Druga faza obnovitvenih del se bo na avtocestnem omrežju začela predvidoma v drugi polovici maja.


Začetek obnovitvenih del na avtocestah