Ministrstvo za notranje zadeve za kvadratni meter steklene palače, v kateri domuje slovenski FBI, odšteje 13 evrov mesečno. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Ministrstvo za notranje zadeve za kvadratni meter steklene palače, v kateri domuje slovenski FBI, odšteje 13 evrov mesečno. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Kdo vse najema prostore Igorja Pogačarja

Kot je znano, je v javnosti precej prahu dvignila najemna pogodba ministrstva za notranje zadeve za Nacionalni preiskovalni urad, ki jo je ministrstvo, ki ga vodi Katarina Kresal, sklenilo z Ramom Investom, katerega lastnik je Igor Pogačar, ki ga je nekdaj zastopal partner Kresalove Miro Senica.

Zalar za kvadratni meter 18,5 evra, Kresalova 13 evrov
Ko je bil zdajšnji pravosodni minister, sicer strankarski kolega Kresalove, Aleš Zalar še predsednik okrožnega sodišča, je pri Pogačarjevem podjetju Domicil najel 1.390 kvadratnih metrov prostorov in 143 kletnih prostorov. Za kvadratni meter je odštel 18,5 evra, kar se zdi ministrstvu za pravosodje visoka cena in jo zdaj skušajo znižati. Naj dodamo, da ministrstvo za notranje zadeve za kvadratni meter steklene palače, v kateri domuje slovenski FBI, odšteje 13 evrov mesečno. V času, ko je Zalar najemal prostore od Domicila, je bil Pogačar celo obdolženec zaradi zlorabe položaja v zadevi SIB banka. Zastopal ga je prav Miro Senica.

Strokovnjaki sicer ocenjujejo, da je pogodba zakonita, drugo vprašanje pa je, koliko so k sklenitvi pogodbe pripomogle osebne povezave. Zalar na vprašanja v zvezi s tem najemom še ni odgovoril, prav tako pa tudi vlada ne na vprašanje, ali je Pogačar oddal prostore tudi drugim ministrstvom, je za TV Slovenija poročala Vesna Deržek.

Pogačar: Smo le znanci
Pogačar je na vprašanje o odnosu med njim, Kresalovo in Senico dejal, da ne gre za dobro prijateljstvo med njim Kresalovo in Senico, pač pa le za poznanstvo. Tudi Kresalova poznanstva ne zanika, o tem, da je Pogačar v zadnjih treh letih LDS-u doniral 6.500 evrov, pa je dejala, da sama ni vedela, kdo je lastnik zgradbe na Dimičevi, kjer je sedež Nacionalnega preiskovalnega urada.

Kdo vse najema prostore Igorja Pogačarja