Pahor meni, da je treba spoštovati odločitev SLS-a. Foto: MMC RTV SLO
Pahor meni, da je treba spoštovati odločitev SLS-a. Foto: MMC RTV SLO

Pahor je poudaril, da pri oblikovanju koalicije ne bodo nikomur popuščali, ob tem pa je spomnil na situacijo iz leta 2004, ko je bila njegova stranka povabljena k sodelovanju v koalicijo, a se za to zaradi razdeljenosti v mnenjih niso odločili. In to je bila, po Pahorjevih besedah, pravilna odločitev.

"Stranka, ki ni homogena v odločitvi, ali je sodelovanje v vladi koristno zanjo in za državo, je na pravi poti, če se odloči, da ostane v opoziciji," je Pahor še komentiral odločitev Slovenske ljudske stranke.


Ker so v SLS-u zavrnili sodelovanje v koaliciji, tako Pahorju za oblikovanje koalicije poleg LDS-a in Zaresa preostane le še DeSUS. Na novinarsko vprašanje, ali namerava zahtevam DeSUS-a popustiti, je Pahor razložil, da ne bodo popuščali nikomur.

Medtem pa je Karl Erjavec povedal, da zaradi odločitve SLS-a ne nameravajo dvigniti cene, zahtevali pa bodo le tisto, kar so zahtevali ves čas, torej izboljšanje položaja upokojencev ter zavzmanje za javno zdravstvo in šolstvo. Erjavec si še vedno želi tudi vodenje obrambnega ministrstva in ministrstvo več, kot ga bo imela najmanjša koalicijska stranka.