Generalni direktorici so maja grozili s smrtjo. Foto: BoBo
Generalni direktorici so maja grozili s smrtjo. Foto: BoBo
Odstopila prva dacarka

Zakaj je Šircljeva odstopila, ni znano, saj so na ministrstvu dejali, da je, ker je predlog za razrešitev podala sama, korektno, da tudi razloge pojasni sama. Po navedbah medijev naj bi bil njen odstop posledica pritiskov, znano pa je, da so Šircljevi v povezavi s preiskavo poslov Zorana Jankovića in njegovih sinov grozili s smrtjo.

Javnost o odstopu prvi obvestil Janković
Na Dursu odstopa niso komentirali, ker je Šircljeva na dopustu in je, kot so dejali, samo ona pristojna za odgovor na vprašanje o odstopu. Z novico, da želi Šircljeva zapustiti Durs, je javnost na tiskovni konferenci seznanil Zoran Janković, predsednik Pozitivne Slovenije, ki je dejal, da je Šircljeva "menda" odstopila in da je zanimivo, da o tem nihče ne govori.

Na Dursu zamenjala Simiča
Vlada je Šircljevo na mesto generalne direktorice Davčne uprave Republike Slovenije imenovala novembra 2008, kot v. d. direktorice pa jo je vodila že od julija istega leta, ko je vlada na podlagi odstopne izjave razrešila takratnega generalnega direktorja Dursa Ivana Simiča.

Datum uradne razrešitve Šircljeve še ni znan, saj morata vlada in ministrstvo za finance v okviru zakonskih možnosti poskrbeti, da bo Durs do imenovanja novega generalnega direktorja deloval nemoteno, so povedali na ministrstvu.

Odstopila prva dacarka