Premier in minister za gospodarstvo se bosta o razlogih, zakaj Lahovnika ni bilo na vrh koalicije, pogovarjala v sredo. Foto: MMC RTV SLO
Premier in minister za gospodarstvo se bosta o razlogih, zakaj Lahovnika ni bilo na vrh koalicije, pogovarjala v sredo. Foto: MMC RTV SLO

Kot je znano, se Lahovnik ni udeležil petkovega vrha koalicije na Brdu pri Kranju. Po neuradnih virih naj bi dejal, da ima pomembnejše delovne nalog, Pahor pa je izrazil pričakovanje, da se bo prihodnjič vrha le udeležil.

Predstavnik Socialnih demokratov za strateško komuniciranje Denis Sarkič pa je danes sporočil, da vse kaže, da bo minister ostal v vladi in da premier ne razmišlja o zamenjavi.

"Take izjave niso primerne"
"Je pa res, da takšne izjave, kot je Pahor že povedal po vrhu koalicije, niso primerne in bo moral minister pojasniti svojo stran tega, kako se je odločil za to, da ni bil na vrhu koalicije," je še povedal Sarkič in dodal, da se želi premier z ministrom "v živo" pogovoriti o razlogih, zakaj ga ni bilo. Beseda naj bi še tekla o sodelovanju v krizni skupini ministrov.

Kdaj natančenje naj bi bil sestanek, ni znano, Sarkič pojasnjuje, da je to odvisno od urnikov obeh.

Že vse od začetka dela vlade se sicer pojavljajo nasprotovanja med Lahovnikom in nekaterimi ministri v vladi ter člani poslanske skupine in stranke SD. Nazadnje se tako mnenja razlikujejo glede vprašanja udeležbe delavcev pri dobičku, jasne razlike pa so tudi glede morebitnih sprememb davčne zakonodaje v smeri večje obdavčitve višjih dohodkov.