Foto:
Foto:
Pahor začel pogovore s sindikati

Vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Janez Posedi je pojasnil, da so Pahorja na pogovor povabili, ker so ga želeli seznaniti s svojimi pogledi na enotnost plačnega sistema. "Pri enotnem sistemu vztrajamo in kakšnih sprememb v bližnji prihodnosti ne pričakujemo in si jih tudi ne želimo," je poudaril in dodal, da so govorili o popravkih sistema, saj je ta za nekatere krivičen.

Pahor je sogovornike opozoril, da ima za zdaj še omejen mandat, a povabilo na sestanek je sprejel, ker po njegovih besedah ni hotel posredovati napačnega signala, da mu je malo mar za socialni dialog. Zagotovil je, da sistema plač v javnem sektorju ne bodo spreminjali brez socialnega partnerstva in brez dogovora.

Sindikate je Pahor tudi prosil, da v čimkrajšem času pripravijo memorandum o vseh težavah in jih predstavijo vladi, tako da bi se na naslednjem sestanku lahko veliko konkretneje posvetovali o posameznih težavah in tudi o mogočih rešitvah. Takrat bodo govorili tudi o tem, ali obstaja možnost, da bi prestavili marčevsko povečanje plač.

Pahor začel pogovore s sindikati