SLS rezultat referenduma razume kot potrditev dela koalicije. Foto: RTV SLO
SLS rezultat referenduma razume kot potrditev dela koalicije. Foto: RTV SLO
Z razglasitvijo ekološke cone bo Slovenija zaščitila svoje interese. Foto: RTV SLO

Podobnik je poudaril zlasti bistveno povečanje sredstev za državne ceste in pozdravil pozitiven trend na področju izboljšanja finančnega stanja občin.

Na ministrstva za okolje, ki ga Podobnik vodi, se je dotaknil stanovanjske politike. Državni proračun bo tudi neposredno vlagal v izgradnjo neprofitnih najemnih stanovanj.

Spremembe davčne zakonodaje nujne
Glede sprememb davčne zakonodaje je Podobnik dejal, da so predlagane rešitve potrebne. Med drugim je izpostavil oprostitev plačila dohodnine pri dodatku za velike družine.

Cona prvi korak do zaščite nacionalnih interesov
Podobnik je razglasitev ekološke cone označil kot prvi učinkovit korak na poti do polne zaščite nacionalnih interesov kot enakovredne pomorske države. V zakon je vgrajeno evropsko razumevanje varstva okolja in trajnostnega razvoja, še posebej morskih ekosistemov, je dejal Podobnik.

RTV potrebuje svež veter
Predsednik SLS-a se je dotaknil tudi referenduma o RTV-ju. Po njegovem mnenju je zakon s potrditvijo na referendumu dobil najvišjo možno legitimnost. V SLS-u rezultat referenduma razumejo tudi kot potrditev dela koalicije, je dejal Podobnik. Po njegovem mnenju potrebuje javni zavod svež veter.