Gregor Virant zatrjuje, da ostaja
Gregor Virant zatrjuje, da ostaja "zvest" t. i. resetirancem. Foto: BoBo
V iskanju novega (političnega) obraza

Kos Markova (bila je gostja oddaje Omizje) je namreč prepričana, da k političnemu dogajanju v Sloveniji lahko pripomore še kdo drug, ne le obstoječe politične stranke, z njo pa se strinja tudi nekdanji svetovalec premierja Boruta Pahorja Sebastjan Jeretič.

Kdo si torej upa?, se v prispevku za TV Dnevnik sprašuje Vesna Deržek. Nastajajo različne iniciative, angažirajo se različni krogi, tudi zato, ker nastaja potreba (prostor) po novi politični sili, ki ga bo nekdo zasedel, je prepričan Jeretič.

Resetiranci "ostajajo skupaj"
O "političnih ambicijah" t. i. resetirancev je govoril eden izmed šesterice, Gregor Virant, ki je dejal, da šesterica "ostaja skupaj" in se bo še oglašala, a da motiva in volje v obliki stranke ali samostojne državljanske liste za zdaj nimajo.

"Novi" bi potreboval od 5 do 10 milijonov evrov
Nov obraz bi sicer potreboval več kot le spletno delovanje, meni Jeretič, ki ocenjuje, da bi morala nova stranka z zmagovalnimi ambicijami zbrati od 5 do 10 milijonov evrov. Denar kot oviro vidi tudi nekdanji državni tožilec Boštjan Penko. "Ne rečem, da me ne zanima, da bi prevzel večjo odgovornost za vodenje države. Težko gledam, kaj se dogaja, vendar se kljub neformalnim pogovorom še nisem odločil," je dejal.

Nekdanji varuh konkurence Jani Soršak, ki se je vrnil med odvetnike, pa je dejal, da je omenjanje novih opcij namenjeno zgolj diskreditiranju tistih, ki bi se v njih pojavili. Soršak bi z veseljem podprl opcijo, ki ne bi bila ne desna ne leva. Ljubljanski župan Zoran Janković pa poudarja, da "ne gre v nobeno stranko", saj je vstopanje v kakršno koli tehnično vlado brez resnih možnosti za uspeh. Tako meni tudi evropski komisar Janez Potočnik, ki se ga prav tako pogosto omenja kot kandidata za vstop v domačo politiko.

V iskanju novega (političnega) obraza