Predsednik države se je zavzel za spoštovanje dela. Foto: RTV Slo
Predsednik države se je zavzel za spoštovanje dela. Foto: RTV Slo
Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič
Vlada si bo prizadevala za socialni dialog. Foto: RTV Slo

Čeprav je Slovenija danes v drugačnem gospodarskem in političnem položaju, je praznik po Drnovškovem mnenju še vedno aktualen. Model razvoja v Sloveniji mora biti sprejemljiv za vse. Vsi smo odgovorni, da najdemo takšne poti, ki bodo zagotovile dovolj visoko raven socialne države in medsebojne solidarnosti. Po Drnovškovih besedah to ne sme iti v smer iskanja poceni delovne sile oz. načinov, kako čim več iztisniti iz delavca.

Drobnič: Cilj je popolna zaposlenost
Minister za delo Janez Drobnič je ob 1. maju povedal, da bodo ukrepi države usmerjeni v čim višjo stopjo zaposlenosti. Po ministrovih besedah delo Slovencem predstavlja eno največjih vrednot, zato ga ne preseneča, da ljudje kot največji problem slovenske družbe občutijo prav brezposelnost.

Cilj slovenske vlade ostaja polna zaposlenost, ki pa se jo bo doseglo le z večjo gospodarsko rastjo, z investicijam naklonjenim okoljem in z ustrezno zakonodajo. Vlada si bo prizadevala za sklenitev socialnega sporazuma in za nadaljevanje dialoga s socialnimi partnerji, je še zapisal minister.