Stranke v postopku bodo sodbo v zadevi Patria zaradi napake Pošte Slovenije prejele z zamudo. Foto: BoBo
Stranke v postopku bodo sodbo v zadevi Patria zaradi napake Pošte Slovenije prejele z zamudo. Foto: BoBo

Na ljubljanskem okrajnem sodišču so pojasnili, da Pošta Slovenije (PS) v petek popoldne pošiljke na sodišču ni prevzela, zato so v ponedeljek sodbo v zadevi Patria poslali s hitro pošto, vendar se vročilnice še niso vrnile.

Na PS so po opozorilu, da pismonoša v petek ni prevzel pošiljk, zaplet preverili in ugotovili, da sta bila v petek opravljena dva prevzema pošiljk v prostorih sodišča.

Po pogodbi med Pošto Slovenije in sodiščem pošiljke prevzemajo dvakrat dnevno v določenih časovnih terminih. Ne glede na sklenjeno pogodbo se običajno prevzem opravi tudi trikrat dnevno.

Poštar je mislil, da je prevzel vso petkovo pošto
Pismonoša je minuli petek drugi prevzem opravil nekoliko prej, pri tem pa naj bi prišlo do nesporazuma med pismonošo in zaposlenim v vložišču sodišča. Pismonoša je razumel, da so mu predali vso petkovo pošto, zato tretjega prevzema ni opravil.

PS se je za neljubi dogodek opravičila in opravila izreden prevzem pošiljk ter poskrbela za distribucijo pošiljk na naslovne pošte. Zagovorniki obsojenih pošte še niso prejeli ali pa so bili nedosegljivi za pojasnila.

Prejeli pa so jo že na vrhovnem državnem tožilstvu ter pojasnili, da je sodba v skladu s pričakovanim in s tem, kar je sodišče razglasilo. Sodbo nameravajo še preučiti in nato razmisliti o morebitnih ukrepih.