Predsednica komisije Polonca Dobrajc je dejala, da bo Mercator obravnavan kot šesti primer in ne prednostno, kot želi opozicija. Foto: RTV SLO
Predsednica komisije Polonca Dobrajc je dejala, da bo Mercator obravnavan kot šesti primer in ne prednostno, kot želi opozicija. Foto: RTV SLO
Miran Potrč
Komisija bo na aprilskem sestanku odločila, ali bo imal SD vpogled v njeno delo. Foto: RTV SLO

Komisija bo nato začela obravnavati prvih desetih primerov podjetij, med katerimi je na šestem mestu tudi Mercator. Polonca Dobrajc, predsednica parlamentarne komisije, v kateri ne sodelujeta LDS in SD, je dejala, da bodo zaslišali direktorje in predsednike upravnih odborov Soda, predsednike uprave in nadzornega sveta Kada.

Zaslišani bodo še direktorji in predsedniki strokovnega sveta Agencije za trg vrednostnih papirjev, ministri in državni sekretarji, ki so takrat delovali.

SD želi vpogled v delo komisije
Preiskovalna komisija naj bi se znova sestala v aprilu, ko bo komisija sprejela sklep o zahtevi poslanske skupine SD-ja, da se ji omogoči vpogled v delo komisije. Vodja skupine Miran Potrč je namreč na Dobrajčevo naslovil pismo in jo pozval, da jim omogoči vpogled v magnetograme, tonske posnetke in zapisnike sej komisije.

Na seznamu komisije so se tako znašle odprodaje deležev v Savi, Tovarni sladkorja Ormož, Gorenju, Delu, Avtocommercu, Mercatorju, BTC-ju, Colorju, Hotelih Palace, Jati, Pivovarni Union, Radenski, Fructalu, Salonitu, Termu, SCT-ju, Intereuropi in Termah 3000.