Med strankami pridobiva opozicijski SDS, če bi bile volitve danes, bi prepričal 24,7 odstotka vprašanih, avgusta 23,6 odstotka.

Največja vladajoča stranka Gibanje Svoboda bi prepričala 15,2 odstotka anketirancev, podpora ji torej pada, saj bi jo avgusta izbralo 17,7 odstotka vprašanih. Podpora koalicijskemu SD-ju je glede na anketo prav tako padla, stranko bi namreč podprlo 5,5 odstotka vprašanih (avgusta 6,8 odstotka). Sledita NSi s 4,5 odstotka (avgusta 4,2 odstotka) in Levica s 4,4 odstotka (avgust 3,8 odstotka).

Za Vesno bi glasovalo 3,1 odstotka vprašanih (avgusta 4,2 odstotka), Piratom je podpora narasla na 2,8 odstotka (avgusta 1,8 odstotka), prav tako tudi SLS-u, za katerega bi glasovalo 2,5 odstotka (avgusta 1,3 odstotka). Resni.ci je podpora narasla z 1,6 na 2,1 odstotka. SNS-u bi volilo 1,7 odstotka, Našo prihodnost in Dobro državo 1,5 odstotka, Zelene in Našo deželo 0,8 odstotka, Konkretno pa 0,1 odstotka vprašanih. Katero drugo stranko bi volilo 1,2 odstotka.

Zmanjšal pa se je delež neopredeljenih. Da ne vedo, koga podpreti, je odgovorilo 19 odstotkov anketiranih (avgusta 20,6 odstotka). Nobene stranke pa ne bi volilo 6,6 odstotka vprašanih (avgusta 9,6 odstotka), 2,5 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti, 1,2 odstotka vprašanih pa bi oddalo prazno glasovnico.

Vlado Roberta Goloba podpira 31,9 odstotka vprašanih. Delež tistih, ki vlade ne podpirajo, znaša 52,1 odstotka, odstotek neopredeljenih pa je padel na dobrih 16 odstotkov. Delo DZ-ja podpira 21 odstotkov vprašanih, ne podpira ga 61 odstotkov, preostali so neopredeljeni.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov še vedno vodi predsednica republike Nataša Pirc Musar, na drugem mestu je prvak SD-ja Matjaž Han, na tretjem pa je evropski poslanec Vladimir Prebilič. Sledijo poslanec SDS-a in ustanovitelj Platforme sodelovanja Anže Logar, peta je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Prvak NSi-ja Matej Tonin je 10., pred predsednikom SDS-a Janezom Janšo. Koordinatorka Levice Asta Vrečko je napredovala na petnajsto mesto, premier Robert Golob je osemnajsti.

Inštitut za raziskovanje trgov in medijev Mediana je raziskavo za POP TV izvedel med 16. in 19. septembrom na reprezentativnem vzorcu 720 polnoletnih prebivalcev Slovenije.