Potočnik Benčič namreč zbornico vodi od oktobra 2020, ko je nastopila svoj prvi mandat.

"Gre za potrditev dozdajšnjega dela pa tudi veliko odgovornost, da skupaj nadaljujemo delo v smeri krepitve lekarniške stroke in zagotavljanja kakovostnih in varnih storitev za naše paciente," je ob izvolitvi v poslanem sporočilu za javnost izjavila Potočnik Benčič.

V zbornici kot njene dosežke navajajo prizadevanja za krepitev profesionalne avtonomije lekarniških farmacevtov, izboljšanje dostopnosti do zdravil in zadostne preskrbe lekarn, prizadevanja za celostno farmacevtsko obravnavo pacientov ter zagotavljanje kakovosti in varnosti v lekarniški dejavnosti.

Spomnili so, da je Slovenija lani uvedla brezšivno skrb, novo lekarniško storitev, ki je pravica iz zdravstvenega zavarovanja. Pacientom zagotavlja varno zdravljenje z zdravili, saj pomaga pri sledenju njihovih zdravil in terapij. Ob tem so izpostavili aktivno vlogo Potočnik Benčič pri uvajanju novih storitev v lekarnah, kot so svetovanje pacientom, vključno s storitvami brezšivne skrbi, pregledom uporabe zdravil, delom farmacevtov svetovalcev, promocijo preventive in usmeritvah za varno uporabo zdravil.

Pod njenim vodstvom Lekarniška zbornica sodeluje z različnimi zdravstvenimi in izobraževalnimi organizacijami, tako doma kot v tujini, so še navedli v zbornici.

V poslanem sporočilu za javnost je izvoljena predsednica izpostavila tudi svoja prizadevanja za prihodnost: "Še naprej si bom prizadevala za razvoj storitev, ki pomenijo dodano vrednost za paciente ter njihovo implementacijo v slovenski zdravstveni sistem. Vzporedno z novimi storitvami tudi za razvoj kadrov, vključno s financiranjem specializacij, ustrezno vrednotenje zaposlenih v dejavnosti in priznanje ustreznega števila strokovnih delavcev v lekarnah, da bomo te storitve lahko izvajali."