To omogoča 360 brezskrbnih počitniških dni otrokom s posebnimi potrebami, so sporočili iz podjetja.

Humanitarna akcija Pomežik soncu je namenjena zbiranju sredstev za letovanje otrok, ki jim starši zaradi socialne stiske ne morejo omogočiti počitnic, zadnjih nekaj let pa gredo v sklopu te akcije na letovanje tudi otroci s posebnimi potrebami.

Lidl Slovenija je letos za akcijo Pomežik soncu pripravil dobrodelno aktivacijo, ki je v juniju potekala na družbenih omrežjih tega podjetja. Sodeloval je lahko vsak, tako da je na svojem profilu na Instagramu delil sliko Lidlovega izdelka, brez katerega si ne predstavlja poletnega dopusta, in označil Lidlov profil ali pa tako, da je izpolnil križanko na Lidlovem profilu na Facebooku. Za vsako sodelovanje v aktivaciji je podjetje prispevalo v sklad za letovanje otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin, ki za brezskrbno uživanje na počitnicah potrebujejo spremljevalca, so pojasnili v sporočilu.

Skupno bodo tako po njihovih navedbah v sklad prispevali 18.000 evrov, kar bo ZPMS-ju omogočilo organizacijo 360 brezskrbnih počitniških dni za otroke s posebnimi potrebami. V zadnjih petih letih so s sodelovanjem v akciji Pomežik soncu letovanje omogočili več kot 300 otrokom.

Kot so še navedli, so se v ZPMS-ju podjetju zahvalili za donacijo, ki omogoča poletna letovanja tudi otrokom s posebnimi potrebami.