Kot so sporočili z MZZ-ja, je poudaril pomen kakovostne in trajnostne povezanosti med Evropo in indijsko-pacifiškim območjem, imel pa je tudi bilateralna srečanja.

Zunanji ministri članic EU-ja in zunanji ministri držav jugovzhodne Azije so v Parizu razpravljali o možnostih poglobitve sodelovanja. Glavne teme foruma so bile varnostne razmere, globalna vprašanja, kot so podnebje, okolje, zdravje, oceani, ter povezljivost in digitalna vprašanja.

Logar je v razpravi o povezljivosti in digitalnih vprašanjih poudaril pomen kakovostne in trajnostne povezanosti med Evropo in indijsko-pacifiško regijo z upoštevanjem globalne perspektive in razmer. Poudaril je, da je v tem pogledu srečanje zunanjih ministrov pomemben korak k izvajanju in uresničevanju zavez iz Strategije EU-ja za sodelovanje v indijsko-pacifiški regiji, so sporočili z MZZ-ja.

Ob robu konference se je Logar dvostransko srečal z zunanjima ministricama Indonezije in Avstralije. Osredotočili so se na krepitev bilateralnega sodelovanja in multilateralnega povezovanja ter izmenjali stališča o aktualnih razmerah v posameznih regijah in na globalni ravni.