Madžarski zunanji minister je ob obisku v Lendavi Horvathu čestital ob vnovični izvolitvi za poslanca v državnem zboru. Kot je povedal, so s Horváthovim dozdajšnjim delom zelo zadovoljni, zato so se toliko bolj razveselili izida volitev.

Ob tem je poudaril, da si bodo tudi v prihodnje prizadevali za ohranjanje dobrih vezi na obeh straneh meje, saj sta lani Slovenija in Madžarska dosegli rekordno izmenjavo na področju gospodarstva v vrednosti treh milijard evrov, kar predstavlja 14-odstotno rast.

Madžarski minister je poudaril, da je vladama lani uspelo stike med državama dvigniti na zgodovinsko raven. Takšnega sodelovanja si želijo tudi v prihodnje z novo slovensko vlado.

V Budimpešti se zavedajo, da je treba izboljšati tudi cestno infrastrukturo, ki povezuje državi, temu bodo v prihodnje posvečali veliko pozornosti, je napovedal.

Szijjarto se je zatem v mestni hiši sešel še z županom Lendave Janezom Magyarjem. V pogovoru sta potrdila dobre in prijateljske sosedske odnose. Izmenjala sta tudi nekaj besed o projektih, ki jih občina izvaja in načrtuje.

Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto obiskal Lendavo