Med drugim je bilo s posebnega računa za kampanjo namreč poravnanih 200 evrov nekampanjskih stroškov.

Cilj revizije sta bila po podatkih Računskega sodišča izrek mnenja o pravilnosti poslovanja in izrek mnenja o pravilnosti poročanja v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Računsko sodišče je organizatorju volilne kampanje Teodorju Vargi izreklo mnenje s pridržkom o pravilnosti poslovanja in mnenje s pridržkom o pravilnosti poročanja, saj posebnega računa za volilno kampanjo ni odprl in zaprl organizator, temveč Horváth. Prav tako je bilo poročilo o financiranju volilne kampanje na Ajpes oddano pravočasno, ni pa ga predložil organizator volilne kampanje.

V revizijskem poročilu je zapisano, da je Varga pisno potrdil, da je navedba Ferenca Horvátha v poročilu o financiranju volilne kampanje zgolj tiskarski škrat oziroma napaka.

Poleg tega pa je Računsko sodišče v reviziji odkrilo tudi, da so bili s posebnega transakcijskega računa za volilno kampanjo poravnani tudi stroški v znesku 200 evrov, ki niso stroški volilne kampanje, ki pa naj bi jih revidiranec nakazal v humanitarne namene.

Računsko sodišče je izvedlo tudi revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje kandidata za poslanca italijanske narodne skupnosti Feliceja Žiže in izreklo pozitivno mnenje o pravilnosti poslovanja in pozitivno mnenje o pravilnosti poročanja.