S tem stopa univerza na pot družbeno ozaveščenih univerz, ki si prizadevajo za varna, sodelujoča in spoštljiva akademska okolja, so sporočili z univerze. Pravilnik mora sprejeti še upravni odbor.

Glavne spremembe v primerjavi z do zdaj veljavnim pravilnikom se nanašajo med drugim na podrobnejšo opredelitev ravnanj, ki lahko pomenijo kršitev, na ukrepe za preprečevanje kršitve dostojanstva, določeni so tudi zastaralni roki glede vložitve prijave ter uvedbo in vodenjem postopka, prav tako je dopolnjen nabor ukrepov zoper kršilca.

Pravilnik uvaja nov subjekt "zaupno osebo" za podporo in pomoč žrtvi.

Trenutna podlaga za vodenje postopka v primeru prejete prijave nadlegovanja, trpinčenja ali spolnega nadlegovanja je pravilnik o ukrepih za varovanje dostojanstva zaposlenih na ljubljanski univerzi in študentov iz leta 2012. Kot so zapisali v obrazložitvi, se je pri obravnavi primerov v zvezi z varovanjem dostojanstva pokazalo, da bi bilo v pravilnik smotrno vključiti dodatne določbe, ki se nanašajo na potek postopka, predvsem z namenom udeležence seznaniti s samim potekom postopka po vložitvi prijave.

Dosedanji pravilnik ne vsebuje določb glede zastaralnih rokov, kar pomeni, da je mogoče vložiti prijavo tudi za ravnanja, storjena pred več leti, kar v nekaterih primerih, zaradi zastaralnih rokov po delovnopravni zakonodaji vodi v nemožnost ukrepanja delodajalca v primeru ugotovljene kršitve.

Nejasnosti večkrat povzročata še pomanjkljivi dikciji členov, ki se nanašata na opredelitev vodstva univerze, saj pojem po mnenju članic ni dovolj podrobno definiran in pušča odprta vprašanja, kdo je zadolžen za ukrepanje v posamezni fazi postopka.

Predlog novega pravilnika je pripravila delovna skupina, ki je poleg strokovnih mnenj in smernic ter izkušenj na tem področju, upoštevala pripombe članic univerze, sindikata ter statutarne komisije, je zapisano v gradivu.