Ob odpiranju prejetih vlog je strokovna komisija ugotovila, da je na sklop A prispelo manj vlog, kot so pričakovali. Zato so pripravili spremembo razpisa z namenom prenosa sredstev.

Z razpisom na ministrstvu želijo zagotoviti kakovostno športno infrastrukturo za vse uporabnike ter spodbujati učinkovito ravnanje z njo, z današnjo spremembo pa bodo neporabljena sredstva na enem sklopu namenili za podporo projektov občin na drugem sklopu.

V okviru sklopa A ministrstvo podpira investicije občin, ki so lastnice javnih večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic, v sklopu B pa podpira občine, ki imajo v lasti zemljišča za posodobitev ali vzpostavitev novih javnih zunanjih športnih površin.

Skupno je v okviru razpisa na voljo 10.864.414 evrov sredstev za sofinanciranje investicij, pri čemer je bil namen z razpisom finančno podpreti približno 100 projektov, od tega 60 projektov v okviru sklopa A in 40 projektov v okviru sklopa B.

Sofinanciranje se bo začelo po podpisu pogodb z izbranimi občinami, pri čemer bo izbrani prijavitelj upravičen do povračila upravičenih stroškov za obdobje od 1. januarja 2023 dalje.

Ob odpiranju prejetih vlog na javni razpis je strokovna komisija ugotovila, da je na sklop A prispelo manj vlog oziroma predlogov projektov, kot so pričakovali, in več na sklop B. Zaradi tega so pripravili spremembo javnega razpisa z namenom prenosa ostanka sredstev iz sklopa A na sklop B.

Sprememba javnega razpisa za izbor sofinanciranja investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran ali telovadnic in posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2023 bo danes objavljena v Uradnem listu RS.

Okvirna višina razpisanih sredstev za sofinanciranje prijavljenih investicij iz sklopa A za leto 2023 znaša 8.000.000 evrov, okvirna višina razpisanih sredstev za sofinanciranje prijavljenih investicij iz sklopa B pa 2.864.414 evrov.