Pri tem je člane organizacije pohvalil za njihovo delovanje, ki je pomembno prispevalo k destigmatizaciji invalidov. Zahvalo je vročil predsedniku združenja Borutu Pogačniku.

Pahor je organizaciji vročil zahvalo predsednika republike za zagotavljanje pomoči in psihosocialne oskrbe uporabnikom na terenu, zmanjševanje predsodkov in odstranjevanje stereotipov o invalidih ter obveščanje ranljivih skupin o vseh oblikah podpore.

Predsednik je ob izročitvi zahvale v predsedniški palači člane združenja pohvalil za njihov trud in poudaril, da je organizacija, ki je nastala na pobudo njih samih, pomembno prispevala k destigmatizaciji invalidov in jim pomagala odpreti vrata na številnih področjih.

Pogačnik je ob prejemu zahvale spregovoril o pomenu dialoga, ki po njegovem mnenju igra ključno vlogo pri uspehu organizacije. Poudaril je, da je bilo delo, ki ga je organizacija opravila v zadnjih 25 letih, opravljeno predvsem iz zavzetosti. Po njegovih besedah bo zato organizacija tudi v prihodnosti delovala dobro kljub izzivom, ki jih prinašata zmanjšanje sredstev v letu 2022 in epidemija covida-19, ki njihovo delo otežuje.

Hkrati je Pogačnik poudaril, da organizacija ob epidemiji v primerjavi s številnimi drugimi ni zapirala vrat in je kljub izzivom ranljivim skupinam v težkih časih zagotavljala ključno pomoč in podporo.

Združenje invalidov - Forum Slovenije je leta 1996 ustanovilo nekaj posameznikov z namenom širokega ozaveščanja javnosti o invalidih in invalidnosti ter želji poskrbeti za tiste invalide, ki so izpadli iz različnih drugih socialnih mrež. Organizacijo je sprva predstavljalo zgolj 15 ustanoviteljev, večje število članov pa se je pridružilo od leta 2000. Organizacija že od leta 2002 aktivno izvaja pet posebnih socialnih programov.