Foto:
Foto:
Vlada je vključila rešitev v novelo o javnih uslužbencih.

Po več kot štirih urah pogovorov za tesno zaprtimi vrati je premier Janez Janša povedal, da so razpravljali predvsem o programu dela vlade za letos. Kot ključne naloge je poudaril pripravo na prevzem evra, uresničevanje lizbonske strategije in reševanje socialnih vprašanj.

Povedal je še, da so novi ministri do zdaj opravili četverno delo. Tako so morali oceniti stanje, pripraviti program, opravljati rutinske posle in sestaviti ekipe.

Janez Podobnik iz SLS-a je še pred začetkom sestanka povedal, da naj bi šlo za redne sestanke vladne koalicije, ki bodo potekali vsaj vsake tri mesece.

Obetajo se popravki novele
Vlada je sicer danes nekoliko spremenila predlog novele zakona o javnih uslužbencih, zlasti glede posegov v obstoječe mandate.

Zdaj so vključili rešitev, da nadomestitev odpravnine z zagotovitvijo ustreznega delovnega mesta ne velja za uradnike, ki so na položajih v času uveljavitve novele zakona. Ti uradniki bodo imeli v primeru razrešitve enake pravice, kot jih zakon za primer razrešitve iz nekrivdnih razlogov določa pred spremembo.


Vabimo vas, da svoje mnenje izrazite na forumu.

Kot je znano, bo z novelo, če jo bo DZ sprejel, vladi omogočeno, da v šestih mesecih po nastopu funkcije izbere sodelavce za ključna mesta v državni upravi.