25. novembra bosta varovancem doma Malči Beličeve v Ljubljani zapela Murat in Jose. Foto: Luka Matijevec
25. novembra bosta varovancem doma Malči Beličeve v Ljubljani zapela Murat in Jose. Foto: Luka Matijevec

Kot pravijo ustvarjalci prvega programa Radia Slovenija, bo akcija zbiranja prispevkov potekala od 18. do 25. novembra 2009, ko lahko poslušalci svoje prispevke nakažejo na zakladniški račun številka 01100-6030718856, na naslov Uprava za javne prihodke, Dunajska 25, s pripisom: za obdaritev otrok Mladinskega doma Malči Beličeve Ljubljana.

Ob koncu akcije, torej 25. novembra, bodo v Mladinskem domu Malči Beličeve pripravili koncert raperske zasedbe Murat & Jose s spremljevalno skupino, "ki bo stanovalcem doma polepšala večer in hkrati napovedala lepši božično-novoletni čas". Koncertni večer bodo neposredno prenašali tudi na Prvem programu Radia Slovenija.

Prvi program Radia Slovenija bo vse dni trajanja humanitarnega projekta pripravljal prispevke, oddaje in reportaže o življenju in dogajanju otrok v mladinskem domu ter o pomenu dobrodelnosti.

V domu je trenutno nastanjenih 56 otrok in mladostnikov, ki so stari od 9 do 18 let in ne morejo odraščati v svojih primarnih družinah iz različnih razlogov. Mnogi otroci in mladostniki prihajajo v zavetje doma z ranjeno dušo; njihovo doživljanje dogodkov in odnosov pa je drugačno od otrok, ki živijo srečno otroštvo v urejenem družinskem okolju, še pravijo na Radiu Slovenija.